kopanisti

Μαλακό τυρί με αλοιφώδη υφή και έντονη πικάντικη – πιπερίζουσα γεύση που παράγεται από αγελαδινό γάλα, στο τυροκομείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου. Είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό τυρί της Τήνου, αφού ήδη από το 1809 ο τηνιακός (από το χωριό Κρόκος) ιατροφιλόσοφος Μαρκάκης Ζαλώνης στο σύγγραμμά του με τίτλο “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ” που εκδόθηκε στο Παρίσι αναφέρει επί λέξη για την κοπανιστή: “μαλακό τυρί πιο δυνατό και πιο πικάντικο από το παλαιωμένο ροκφόρ ή το ζερομέ”.Σήμερα επιτρέπεται η παραγωγή του μόνο στα νησιά των Κυκλάδων.

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Προϊόντα που σας ενδιαφέρουν